Přeskoč navigaci

Zde hledá Jyxo.

Jyxo

Weblog pro webmastery a webdesignéry

29. 06. 2003

Žádá si Web renesančních osobností?

Nathan Ashby-Kuhlman v článku In search of the Renaissance Web person (ashbykuhlman.net, 27.6.03) píše:

Spíše než rozmístit editory a vývojáře do různých větví organizační struktury, měly by je zpravodajské weby s maximálním úsilím přimět ke spolupráci a rozvíjet technické i novinářské dovednosti v každém členovi týmu.

Podle mého názoru se universální osobnosti výborně hodí pro menší projekty a neuškodí ani ve vedení těch velkých. Na druhou stranu bude význam renesančních osobností jistě klesat se stoupajícími nároky Webu na profesionalitu jeho tvůrců. Vidím to sám na sobě – z devatera řemesel webdesignu se specializuji na dvě až tři a v těch ostatních mi ujíždí vlak.

Ohlasy a souvislosti k tomuto příspěvku

Marek Prokop, 29. 06. 2003 21:33, Trvalý odkaz, Pošli komentář

Tom Gilder's Blog

Tom Gilder, aktivní člen konference o přístupnosti WebAIM a autor několika článků o CSS, vydává již druhý týden Tom Gilder's Blog (RSS verze). Z dosud uveřejněných příspěvků vybírám pár těch, které by vás mohly zajímat:

Marek Prokop, 29. 06. 2003 19:55, Trvalý odkaz, Pošli komentář

URL pro Google

GoogleGuy, zaměstnanec Googlu a člen diskusního fóra WebmasterWorld, pustil tento týden do světa dvě významné informace týkající se návrhu URL:

  • Podtržítka v názvech souborů a adresářů neoddělují slova, narozdíl od pomlček. Text „sova-v_siti“ tedy Google zaindexuje jako dvě slova – „sova“ a „v_siti“. (Zdroj: Underscores are not word seperators in google, GoogleGuy Says, 27.6.03)
  • Pokud používáte parametry v URL (část za otazníkem), vyhýbejte se parametru id. Google by ho totiž mohl považovat za session id a dynamická URL obsahující session id zásadně neindexuje. Zpravidla se též doporučuje používat maximálně dva parametry v URL, nejlépe však žádné. (Zdroj: Google doesn't like "id" url parameter, GoogleGuy Says, 24.6.03)

Ohlasy a souvislosti k tomuto příspěvku

Marek Prokop, 29. 06. 2003 0:36, Trvalý odkaz, Pošli komentář

Další příspěvky weblogu

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro vás.